Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Komunita Sant´Egidio pořipravila oběd pro lidi v nouzi

Datum publikace25. 12. 2013, 10.56
TiskTisk

Komunita Sant´Egidio pořádá na Hod Boží vánoční Vánoční oběd v Arcibiskupském paláci a na Loretě na Hradčanech. Hosty budou bezdomovci, senioři, a postižení. Oběd zahájí kardinál Dominik Duka.

Praha: Dne 25. 12., na Hod Boží, se ve 13 hodin uskuteční již patnáctý ročník Vánočního oběda v sále kardinála Berana v Arcibiskupském paláci na Hradčanech a rovněž v sále kapucínského kláštera na Loretě. K jednomu stolu tam usednou staří a osamělí lidé, lidé bez domova, zdravotně postižení a další lidé, kteří se z různých důvodů ocitli na okraji společnosti či v nouzi. Slavnostní oběd pro ně připravila Komunita Sant'Egidio, celosvětové hnutí katolické církve (www.santegidio.org). Oběd již tradičně zahájí arcibiskup pražský, kardinál Dominik Duka.

Jako tradičně se bude podávat polévka s játrovými knedlíčky, svíčková nebo pečená kachna či kuře se zelím a knedlíkem. Jako dezert pak vánoční cukroví a ovoce.  Pro každého hosta je rovněž připraven vánoční dárek.

Organizátoři očekávají účast cca 270 pozvaných hostů a šedesáti dobrovolníků. Ti mají mezi sebou rozdělené role – někteří dobrovolníci servírují a jiní usednou za slavnostně prostřený stůl spolu s hosty.

(Zdroj: Kristina Koldinská)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou