Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 1/2014

Datum publikace31. 12. 2013, 10.32
TiskTisk

Na prahu nového roku často slýcháváme slova o naději. Co když ale tuším či vím, že nový rok mi nic dobrého nepřinese? Umíme spolu s básníkem tváří v tvář těžkostem, které nás nepochybně čekají, říci: „Života bído, přec tě mám rád!“? KT připravil „radivé“ téma s týmž titulem. Dominikán, psychoterapeut, lékařka a zakladatelka hospicového hnutí i ekonom nabízí své pohledy a návody na aktuální tematické dvoustraně.

Domácí zpravodajství připomíná akci Krabice od bot. Tedy na dárky, které dětem, jež nemají to štěstí žít v dobrých poměrech, připravily děti, které naopak to štěstí mají.

Právě v těchto dnech se rozbíhá tradiční Tříkrálová sbírka! Tisíce skupinek tří králů vyrážejí do ulic.

Stránka publicistiky připomíná krev, která zachraňuje, a vlastně i jedno z možných novoročních předsevzetí: darovat tuto vzácnou tekutinu. Je to asi hodina času, která může jinému člověku zachránit život.

S rodinnou přílohou Doma se velmi mírně ohlížíme za nezdravým stravováním. Počet obézních dětí rapidně stoupá. Kde se děje chyba? A které jsou nezdravé potraviny v dětském jídelníčku?

Noviny uzavírá exkluzivní rozhovor s Ewou Farnou. „Měla jsem štěstí, že nejužší vztahy mám s lidmi, kteří vedou obyčejný život a nemyslí jen na sebe,“ říká populární zpěvačka.

Ochutnávky z exhortace papeže Františka Radost evangelia bude KT pravidelně přinášet na svém webu www.katyd.cz – každý týden vybere a komentářem je opatří dominikán P. Romuald Štěpán Rob.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou