Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V Hradci začal diecézní Rok povolání

Datum publikace6. 1. 2014, 13.10
TiskTisk

V jubilejním roce 2014 se bude celá královéhradecká diecéze zvlášť přimlouvat za povolání duchovní.

Hradec Králové: 'Abychom mohli ke slavení jubilea připojit také konkrétní přímluvy za diecézi, nyní vyhlašuji tento jubilejní rok diecézním Rokem povolání, s důrazem na povolání kněžská a řeholní,' řekl biskup Jan Vokál v úvodu slavnostní novoroční Mše svaté v královéhradecké katedrále Svatého Ducha.

'Prosím Vás, abyste právě na tuto potřebu diecéze pamatovali, až se budeme obracet k Duchu Svatému a Matce Boží Panně Marii s prosbami o doprovázení a mocnou ochranu,' dodal biskup.

Téma povolání dává pastorační obsah oslavám výročí 350 let od založení královéhradecké diecéze. Biskup vyzval všechny kněze, aby se tématu věnovali; sám se chce v tomto roce pravidelně obracet na mladé.

Při novoroční mši svaté, kdy biskup Jan Vokál oslavy jubilea zahájil představením nového diecézního znaku a zasvěcení diecéze Panně Marii, bylo téma povolání připomenuto tím, že pět královéhradeckých seminaristů přijalo kandidaturu kněžství a jáhenství. Jsou to Vojtěch Novotný a Petr Soukal, kteří studují v Římě, a Petr Zadina, Dmytro Romanovský a Ondřej Špinler z pražského semináře.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou