Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 2/2014

Datum publikace8. 1. 2014, 14.57
TiskTisk

Koledníci Tříkrálové sbírky vyrazili o uplynulém víkendu do ulic našich vsí a měst. Teprve po uzávěrce příštího čísla se dozvíme, jak byli úspěšní a kolik peněz pro potřebné v Česku vybrali. Největší dobrovolnická akce u nás je v plném proudu. A možná zazvoní i u vašich dveří!

Pouť důvěry bude v Praze! Informuje o tom domácí zpravodajství. Co se dlouho šuškalo, je nyní oficiální – příští pouť důvěry vedená bratry z Taizé bude za rok v českém hlavním městě. Do srdce Evropy se vrací po 24 letech.

Zahraniční rubrika přibližuje dění v Rusku. Vánoce tam zastínily teroristické atentáty. Zároveň tam uhodily typické tuhé ruské mrazy a země se chystá na blížící se olympijské hry. Na stránce zahraničního zpravodajství naleznete mj. snímek nového pravoslavného chrámu, který vyrostl v centru olympijského dění – v Soči.

Kulturní rubrika přináší jako hlavní text téma akce Kámen. Šlo o jednu z nejrafinovanějších akcí StB v padesátých letech. Vyšedši kniha Kámen přináší jedinečné svědectví a rozkrývá tuto ďábelskou hru.

Tematická dvoustrana se tentokrát věnuje Eucharistii. Ze sedmi svátostí je tou nejčastěji přijímanou. Co pro věřícího vlastně znamená? Nejen o tom hovoříme s karmelitánem P. Vojtěchem Kodetem.

Příloha Perspektivy se tentokrát věnuje jednomu ze svých letitých a zasloužilých autorů, jubilantovi Petru Příhodovi.

Noviny uzavírá rozhovor s Irenou Dančiovou. Snažíme se dostat blíže k slavným lidem, přitom ti nejzajímavější bývají někde úplně jinde. Jednoho z takových lidí potkal autor rozhovoru v nadaci Srdcerváči.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou