Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Koledování Kašparů, Melicharů a Baltazarů za polovinou

Datum publikace10. 1. 2014, 10.25
TiskTisk

Ještě do 14. ledna 2014 můžete při čtrnáctém celostátním koledování potkat skupinky v kostýmech Kašpara, Melichara a Baltazara, jak kolemjdoucím na ulicích či obyvatelům bytů nebo domů přejí požehnaný rok 2014 a prosí o příspěvek do zapečetěných kasiček Charity ČR. V prvních dnech koledování jste zatím na podporu aktivit pomáhajících lidem v nouzi takto darovali bezmála 25 milionů Kč. Zda se podaří překonat loňský rekord v podobě bezmála 77 vybraných milionů, budeme vědět nejspíše ve druhé polovině ledna.

Dobrovolníci v čele s vedoucího skupinky (na požádání se prokáže speciální průkazkou) převlečení za tři biblické mudrce, popřejí vše nejlepší do nového roku, zazpívají koledu a přidají drobný dárek v podobě kalendáříku nebo cukříku. Koledníci zároveň požádají o příspěvek do úředně zapečetěné pokladničky. Výtěžek sbírky pomůžete lidem, kteří nemají vlastní domov, potýkají se s handicapem nebo se ocitli v těžké životní situaci.

Prostředky ze sbírky budou použity např. na podporu Dobrovolnického centra v Českých Budějovicích či azylových domů pro lidi bez přístřeší ve Valašském Meziříčí a v Praze-Karlíně, na rozšíření Denního stacionáře pro mladé lidi se zdravotním postižením v Jablunkově nebo na pomoc holčičce s leukémií v Děčíně. Taktéž pomůžete zabezpečit provoz Linky důvěry v Blansku a řadu dalších aktivit. Většina prostředků půjde na pomoc v regionu, kde byly peníze vykoledovány, desetina výnosu pomůže v zahraničí.

O projektech z minulé sbírky a o nových záměrech se více dozvíte na: www.trikralovasbirka.cz.

Na http://www.trikralovasbirka.cz/vysledky/ potom můžete sledovat průběh letošní sbírky, a to na základě dat, která do tabulky průběžně vkládají místní koordinátoři akce. Jen je třeba upozornit na to, že do doby provedení následné centrální kontroly všech účetních dokladů sbírky je nutné uvedené hodnoty považovat za orientační.

Přispět do sbírky můžete také zasláním DMS KOLEDA na číslo 87 777 (cena jedné DMS je 30 Kč, na pomoc potřebným jde 28,50 Kč. Službu provozuje Fórum dárců.). Podpořit sbírku je možné také příspěvkem na účet Tříkrálové sbírky číslo 66008822/0800 u České spořitelny, VS 777).

Dnes již tradiční sbírku s koledníky a největší dobrovolnickou akci svého druhu u nás pořádá Charita ČR s podporou Nadace České spořitelny.

(Zdroj: Jan Oulík, Charita ČR; ilustrační foto: Charita Hodonín)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou