Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 4/2014

Datum publikace22. 1. 2014, 15.43
TiskTisk

Tento týden se potkávají křesťané z různých církví, aby se společně modlili za jednotu. Čím se můžou obohatit a jak to dělají, přibližuje domácí zpravodajství. Připomíná i výročí upálení Jana Palacha či spory o těžbu v lesích, které mají být vráceny církvi.

Oproti tématům, která nepůsobí příliš příjemně, stojí zápisy desítek tisíc dětí do první třídy základní školy. Jak jsou na tom církevní školy? Rozhodně na ně mohou být katolíci pyšní.

Zahraniční rubrika se zaměřuje na Středoafrickou republiku a utrpení tamních obyvatel, zejména křesťanů.

Publicistika zacílila na stále diskutované téma navracení majetku církve. S nástupem nového roku totiž skončila pro církve možnost požádat stát o navrácení ukradeného majetku. Hovoří o tom Mons. Tomáš Holub.

Stránka kultury si všímá nového seriálu První republika. Po odvysílaném dílu se nad ním zatím vznášejí otazníky …

Tematická dvoustrana se vrací k tématu genderu, které vyvolalo mezi čtenáři zájem i kontroverze. Co si pod pojmy gender a genderová ideologie představit? Oč vlastně jde?

Co vůbec vyznávají? Tak se ptá příloha Perspektivy. Co se skrývá za někdy poněkud okázale projevovaným nezájmem „našich“ dětí a mladých lidí o duchovní a náboženské otázky?

Noviny uzavírá rozhovor s Markem Janásem. Co je to otevřená církev? „Když v ní lidé mohou nacházet místo, ať už jejich život byl či je jakýkoliv,“ říká jezuitský bratr.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou