Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vychází poslední díl komentářů italského biblisty Faustiho

Datum publikace22. 1. 2014, 12.50
TiskTisk

Nakladatelství Paulínky vydává dlouho očekávanou knihu Silvana Faustiho Nad evangeliem podle Jana. Tímto se uzavírá ediční počin, který zahrnoval vydání komentářů ke všem čtyřem evangeliím. Na pulty knihkupectví se dílo dostane 28. ledna 2014.

Praha: „Nakladatelství Paulínky před několika lety otevřelo ve své ediční činnosti novou řadu knih, které si zaslouží z více důvodů zvláštní pozornost. Spojuje je jeden autor, společná tematika – jsou to komentáře k novozákonním knihám, a jeden cíl – mají čtenářům pomoci modlit se v rozhovoru s Božím slovem na základě dobrého porozumění biblickému textu,“ píše o díle český biblista P. Jaroslav Brož, který je zároveň jeho překladatelem.

Kniha uzavírá sérii komentářů k evangeliím z pera italského odborníka Silvana Faustiho. Od téhož autora již byly vydány další dva komentáře k pavlovským listům (Gal, 1 Sol).

Text vznikl z autorových podkladů pro rozjímavou četbu evangelia nazvanou lectio divina určené jeho řeholním i laickým spolupracovníkům toužícím stavět svou službu na autentickém životě podle Krista.

Čtenáři se nabízí biblický úryvek, souvislý tematický výklad, jenž uvádí do širších souvislostí, komentář jednotlivých veršů, pomůcky pro osobní modlitbu nebo doporučení dalších biblických textů k danému tématu.

„Svoje uplatnění najdou komentáře u jednotlivců i v rodinách, v řeholních společenstvích, v kroužcích mládeže nebo ve farních biblických skupinách. Věřím, že mnohé podněty k osobní modlitbě i k přípravě na homilie a katecheze v nich najdou také kněží. To potvrzuji osobní zkušeností,“ píše P. Brož.

Prezantace knihy proběhne ve čtvrtek 30. ledna 2014 v 19.15 v prostorách Knihkupectví Paulínky v Praze (Jungmannovo nám. 18). P. Jaroslav Brož uvede zájemce do Janova evangelia.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou