Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

ČKA má nové místopředsedy

Datum publikace27. 1. 2014, 16.12
TiskTisk

V sobotu 25. ledna 2014 se v prostorách emauzského kláštera v Praze konala valná hromada České křesťanské akademie (ČKA). Byli na ní zvoleni dva noví členové vedení. Prvním viceprezidentem se stal doc. Jaroslav Šebek, PhD., církevní historik, působící v Historickém ústavu Akademie věd; druhým viceprezidentem byl následně zvolen doc. Pavel Hošek, Th.D., kazatel Církve bratrské a vedoucí katedry religionistiky na Evangelické teologické fakultě UK.

Praha: Doc. Šebek nahradil ve funkci prof. Jana Bednáře z Matematicko - fyzikální fakulty UK, doc. Hošek potom PhDr. Jana Stříbrného z ČKA.

Oba noví viceprezidenti jsou členy ČKA a dlouhodobě se podílejí na její činnosti; mj. při přednáškách pro místní skupiny Akademie. Těch je v současné době 76, členskou základnu tvoří cca 1800 individuálních zájemců.

V čele České křesťanské akademie je šestičlenné prezidium, které vede prezident prof. Tomáš Halík, 1. viceprezident doc. Jaroslav Šebek, 2. viceprezident doc. Pavel Hošek, ředitelka ČKA Ilona Trnková, akad. arch. Aleš Brotánek a Petra Oulíková, Ph.D.

Česká křesťanská akademie patří po téměř čtvrt století fungování k aktivním účastníkům celospolečenského dění v České republice. Je partnerem v dialogu mezi věřícími a nevěřícími, v dialogu vnitrocírkevním, ekumenickém i  mezináboženském.

Více na www.krestanskaakademie.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou