Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Poslední pokladničky Tříkrálové sbírky 2014 rozpečetěny

Datum publikace28. 1. 2014, 15.56
TiskTisk

Dnes dopoledne byly na Úřadu městské části Brno-jih rozpečetěny poslední pokladničky letošní Tříkrálové sbírky. Známe tedy obsah všech 19 104 zapečetěných kasiček s logem Charity, do kterých se letos koledovalo.

Praha/Brno: Výtěžkem Tříkrálové sbírky 2014 tak je částka 81 746 087 Kč. K tomu ještě náleží 35 174 DMS, které zaslali diváci během Tříkrálového koncertu (představují částku 1 002 459 Kč).

Celkově se tedy letos díky Vám podařilo získat úctyhodných 82 748 936 Kč.

Jménem všech, kterým tyto peníze budou pomáhat, chci všem dárcům upřímně poděkovat. Konečný výsledek je nejen ohromující, ale také poukazuje na obrovskou solidaritu naší společnosti. Děkujeme také za důvěru, kterou nám dárci dávají a možnost, že můžeme spolu s Vámi pomáhat,” uvedl ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Více o těchto předběžných výsledcích, záměrech na využití financí, rozdělení výnosu či podpořených projektech v minulosti hledejte na www.trikralovasbirka.cz.

Více o pořádající Charitě ČR se dozvíte na www.charita.cz.

Do doby, než budou centrálně zkontrolovány všechny účetní doklady sbírky, je nutné uvedené hodnoty považovat pouze za orientační.

Letošní výsledná částka je dosavadním rekordem ve čtrnáctileté historii této celostátní sbírky.

(Zdroj: Jan Oulík, Charita ČR)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou