Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Salesiáni pomohli mladým Romům vydat CD

Datum publikace28. 1. 2014, 15.45
TiskTisk

Mladí Romové ze salesiánského střediska Štěpána Trochty v Teplicích vydali v těchto dnech nové CD  hip - hopové hudby. Autoři se prostřednictvím textů snaží o pozitivní proměnu společnosti, ve které žijí.

Teplice: Ve svých písních se snaží motivovat mladé posluchače k cílevědomosti, potřebě nesoudit a důležitosti neodpovídat na násílí násilím.

„Práce na textech a vůbec celém CD byla náročná, ale hodně zajímavá,“ líčí se zaujetím frontman skupiny a dlouholetý pedagog salesiánského střediska Jiří Čonka. Sám si prošel obdobím, kdy se toulal po ulicích, odmítal chodit do školy a o něco se snažit. Ví dobře, o čem zpívá. „A mám fakt radost, že naše práce už inspiruje další mladé lidi,“ potěšeně pokračuje Čonka, „od té doby, co jsme vydali první CD, ke mně začalo chodit do hudebny mnohem více dětí.“ I díky němu se tyto děti učí, že je možné dosáhnout svých snů. Je jen třeba nebát se jít přes překážky.

CD vzniklo díky dlouholeté podpoře Salesiánského střediska Štěpána Trochty v Teplicích. Již od roku 1999 se snaží o podporu výchovy dětí a mladých lidí z rizikového prostředí. Nabízí volnočasové a nízkoprahové kluby pro mládež a pomáhá rodinám dětí se zvládáním základních životních potřeb. V roce 2013 bylo středisko oceněno cenou Gypsy spirit za dlouholetý přínos pro zlepšování životních podmínek a začleňování Romů v České republice.

(Zdroj: Jana Švecová, Salesiánské středisko Štěpána Trochty)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou