Lupa
Obsah Obsah
Portál

Dominikáni zvolili svého provinciála

Datum publikace29. 1. 2014, 9.25
TiskTisk

Provinční kapitula dominikánů konaná v Olomouci od 27. 1. 2014 postulovala za svého provinciála opět (už potřetí od roku 2006) fr. Benedikta Tomáše Mohelníka OP. Magistr Řádu fr. Bruno Cadoré OP postulaci dne 28. 1. 2014 přijal, a provinciála potvrdil.

Olomouc: Provinciál Mohelník postulaci přijal, složil předepsané vyznání víry a přísahu věrnosti. Ujal se tak svého oficia na další čtyři roky.

Narodil se r. 1970 ve Valašském Meziříčí. Řádové sliby složil v r. 1990. Na kněze byl vysvěcen v r. 1995. Základní teologická studia absolvoval na CMTF Univerzity Palackého v Olomouci, postgraduální doktorandské studium potom na teologické fakultě Univerzity ve Fribourgu (Švýcarsko). Je lektorem dominikánského Generálního studia. Vyučuje dogmatickou teologii na teologické fakultě UK v Praze.

(Foto: www.olomouc.op.cz)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou