Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 5/2014

Datum publikace29. 1. 2014, 16.46
TiskTisk

Za vstřícné gesto směrem ke společnosti lze označit rozhodnutí českých a moravských biskupů převzít část finančních náhrad z majetkového narovnání formou dluhopisů.

Domácí zpravodajství a publicistika si všímá Dne zasvěceného života, který oslaví řády a řeholní společenství 2. února ve všech českých a moravských diecézích společně s biskupy. Představujeme i dvě zajímavé řeholnice: děkanku teologické fakulty v Olomouci Gabrielu Vlkovou a již zesnulou a na blahořečení aspirující někdejší generální představenou františkánek Elišku Pretschnerovou.

Na věčnost odešel kněz, který nejen pečoval o exulanty, ale oslovil i desítky tisíc posluchačů Svobodné Evropy: Mons. Karel Fořt.

V kulturní rubrice hovoříme s hercem Janem Vlasákem, který ztvárnil jednu z hlavních postav nového českého seriálu První republika.

Tematická dvoustrana tentokrát nahlíží za dveře sakristií a liturgie vůbec. Ze zákulisí liturgie tentokrát nabízíme: kde se berou liturgické oděvy kněze i ministrantů, hostie, víno…

Poprvé u zpovědi a svatého přijímání. Právě tím se zabývá rodinná příloha Doma. Kdy a jak připravit potomka na svátost smíření a eucharistie. Je „seznam hříchů“ – zpovědní zrcadlo ideální způsob?

Noviny uzavírá rozhovor s kardinálem Zenonem Grocholewským. Kancléř Papežské univerzity Gregoriana a respektovaný odborník na kanonické právo odpovídá na otázky Katolického týdeníku.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou