Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Papež František požehná korunku pro sochu Panny Marie v Olešnici

Datum publikace3. 2. 2014, 12.06
TiskTisk

Společně s korunkou staroboleslavského Palladia země české požehná papež František i korunku pro sochu Panny Marie v Olešnici. Slavnost proběhne ve středu 12. února 2014 od 10.30 hod. v rámci cesty Ad. limina.

Olešnice/Řím: „Základ korunky je ze stočeného kovového prutu, které se postupně zužuje. Na hrotu je umístěn broušený červený trojboký kámen symbolizující Nejsvětější Trojici. Na  obruči korunky je dvanáct zlatých hvězd,“ popisuje novou korunku, která ozdobí sochu Panny Marie, olešnický farář Pavel Lazárek.

'Původní korunka byla ze sochy sňata asi před deseti lety, protože již byla ve velmi špatném stavu. Jako projev našeho vděku za přijatá dobrodiní jsme se rozhodli sochu Panny Marie ve farním kostele sv. Vavřince znovu korunovat.  Chtěli bychom, aby korunovace nebyla jen další položkou v možném výčtu odehrávajících se aktivit, ale duchovní obnovou, která v podobě prožití devíti prvních sobot přinese velké duchovní plody. Aby byla poděkováním za velké požehnání i zápasem o osobní svatost,“ doplňuje farář Pavel Lazárek.

Vice o farnosti  na http://olesnice.katolik.cz/.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou