Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Odůvodnění neúčasti v Událostech komentářích

Datum publikace5. 2. 2014, 18.08
TiskTisk

Zveřejňujeme plné znění odůvodnění odmítnutí vystoupení  generálního sekretáře České biskupské konference Mons. Tomáše Holuba ve dnešních Událostech komentářích (5. 2. 2014).

Dne 5. 2. 2014 jsem byl pozván do Událostí komentářů ČT, abych se zde vyjádřil ke dnes zveřejněnému návrhu ČSSD a ANO na snížení finanční náhrady za církevní majetek, který nebude vyplácen v rámci zákona o částečném majetkovém vyrovnání. K tomu uvádím následující:

Vzájemně jsme si na prvním jednání expertní komise slíbili, že jednání budou probíhat na expertní úrovni, a mediálně budeme komentovat až data projednaná na zasedání komise. Tuto vzájemnou dohodu já i ostatní členové vyjednávací skupiny zastupující církve a náboženské společnosti nadále ctíme a dodržujeme.

V rozporu s tím, co jsem si odpoledne mohl přečíst v médiích, jsem od ČSSD doposud žádné podklady k návrhu úprav zákona neobdržel.

Z těchto dvou důvodů musím bohužel odmítnout dnešní nabídku účasti.

 

Mons. Tomáš Holub, generální sekretář ČBK

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou