Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 6/2014

Datum publikace6. 2. 2014, 12.19
TiskTisk

Které největší úkoly stojí před vládou, již minulý týden rekordně dlouho po volbách (95 dnech) jmenoval prezident Miloš Zeman? Zeptali jsme se několika odborníků a veřejně aktivních lidí – s jejich názory se lze seznámit v anketě, kterou přinášíme v rámci zpravodajství.

Domácí zpravodajství se ohlíží za Dnem zasvěceného života, který připadl na 2. únor – slavil se ve všech českých a moravských diecézích. Připomínáme také hromniční pouť matek ve Šternberku, kde se za svá dítka modlilo na tisíc žen. Publicistika se tentokrát zaměřila na téma Facebook a církev. Před deseti lety o něm nikdo nic nevěděl, dnes je to nejrozšířenější sociální síť na světě. Jak ji využívá církev?

V kulturní rubrice si KT všímá filmu 12 let v řetězech, který líčí příběh svobodomyslného černocha prodaného do otroctví. Patří k nejžhavějším kandidátům na Oscara. Tematická dvoustrana připomíná 450 let od úmrtí génia renesance Michelangela Buonarrotiho. Za svůj život zažil třináct papežů a pro většinu z nich i tvořil.

Perspektivy se tentokrát věnují lidem bez domova. Bezdomovectví v sobě zahrnuje řadu problémů, které prorůstají celou společností. Na lidech bez domova je to jenom víc vidět. Noviny uzavírá rozhovor s řezenským biskupem Rudolfem Voderholzerem. Po matce pochází z Čech a v exkluzivním rozhovoru zve čtenáře Katolického týdeníku do Řezna na Katolické dny.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou