Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ad. limina v médiích

Datum publikace11. 2. 2014, 16.24
TiskTisk

Čeští a moravští biskupové odcestovali do Říma, aby vykonali návštěvu Ad limina apostolorum. Budou je zde provázet nejen čeští poutníci, ale i skupina novinářů. Kdy a kde se můžete seznámit s jejich postřehy? Dočtete se v následujícím článku.

Tiskové středisko ČBK

Na místě dění sleduje Ondřej Mléčka. Jeho texty, fotografie a možná i něco navíc naleznete zde, na stránce http://tisk.cirkev.cz/. Aktuality budou dostupné i na facebookovém profilu Tiskového střediska ČBK.

Katolický týdeník

Katolický týdeník, list českých a moravských diecézí, vyslal spolu s poutníky do Vatikánu zvláštního zpravodaje Jiřího Prinze. Zúčastní všech klíčových událostí této pouti a přiveze z nich reportáže. „Vedle klasického zpravodajství věnujeme této významné události také speciální čtyřstránkový přebal novin, v němž přineseme ohlédnutí jednotlivých biskupů za setkáním se Svatým otcem a například i postřehy poutníků, kteří je doprovázejí,“ prozrazuje šéfredaktor Katolického týdeníku Antonín Randa.

Více i na www.katyd.cz.

Televize Noe

Cestě Ad. limina se bude věnovat i Televize Noe. „Tuto významnou událost v životě naší církve přiblíží náš štáb prostřednictvím komponovaného pořadu, ve kterém budeme přinášet souhrn událostí uplynulého dne,“ říká produkční TV Noe Tomáš Lyčka. Podle jeho slov zasednou v improvizovaném římském studiu různí zajímaví hosté, kteří se pouti zúčastní.

TV Noe tento pořad odvysílá v době mezi úterým 11. února a sobotou 15. února (včetně), vždy od 21.30 hodin. Následující den bude pořad reprízován.

Podrobnosti hledejte na www.tvnoe.cz.

Česká televize

Česká televize na místo vyslala zpravodajku Hanu Scharffovou, která se bude se svými vstupy hlásit do zpravodajského vysílání televize.

V Římě již působí i tým náboženského vysílání. Pod vedením Patricka Diviše zde shromažďuje materiál pro příští nedělní Křesťanský magazín (2. 3. 2014, od 13.30 na ČT 2); jeho aktuální postřehy z místa můžete sledovat na Twitteru.

Více na webu ČT.

Radio Proglas

O návštěvě biskupů ve Věčném městě bude informovat i Radio Proglas. Podrobnosti by se měly objevit zde.

Rádio Vatikán

Samozřejmostí je i pokrytí akce ze strany české sekce Rádia Vatikán. Více viz www.radiovaticana.cz.

 

(Spolupráce: Jiří Macháně)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou