Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Výstava o službě nemocničních kaplanů nyní v Praze

Datum publikace14. 2. 2014, 15.30
TiskTisk

Slavnostní vernisáží 18. února 2014 od 17 hodin začíná v Mladotově domě na Pražském hradě, výstava fotografií s názvem Být nablízku. Věnuje se službě nemocničních kaplanů. Pořadateli této putovní výstavy jsou Arcibiskupství olomoucké a Fakultní nemocnice Olomouc ve spolupráci s Metropolitní kapitulou sv. Víta v Praze a s podporou Katolické asociace nemocničních kaplanů v České republice.

Praha: Tato expozice bude veřejnosti přístupna v době od 18. do 27. února 2014, a to denně mezi 10.00 a 15.00 hod.

Výstava představuje kolekci 25 černobílých snímků, které přibližují práci nemocničních kaplanů. Zachycují jejich empatické naslouchání a snahu porozumět pacientům, ohleduplnost a takt, úctu a respekt k prožívání nemocných. Přibližují je jako průvodce nemocných v úzkostech, v hledání naděje a odpovědí na otázky po smyslu života, v prožívání víry v době nemoci, umírání a smrti.

Autorem fotografií je Filip Fojtík, dvojnásobný laureát prestižní soutěže Czech Press Photo Canon Junior Awards, držitel 1. místa ve Fotografické soutěži Velehrad 2010. Od července do září 2013 fotografoval nemocniční kaplany při jejich službě nemocným, seniorům a umírajícím v nemocnicích, hospicích a pobytových sociálních službách v Rajhradě, Brně, Olomouci, Holešově, Kroměříži, Praze a Ostravě.

Během roku 2014 bude výstava putovat po zařízeních zdravotnických a sociálních služeb, poutních místech a  kulturních centrech na území celé České republiky. Jejím cílem je přispět k propagaci služby nemocničních kaplanů.

Více informací zde.

(Zdroj: Ivana Jeništová)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou