Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 8/2014

Datum publikace19. 2. 2014, 16.47
TiskTisk

Speciální přebalovou čtyřstranu připravil KT pro své čtenáře exkluzivně z Vatikánu a tamní návštěvy českých a moravských biskupů Ad limina. Spolu s nimi se tam vypravily tři stovky poutníků. Co se ve Věčném městě odehrálo? Jak celá pouť proběhla a dopadla? Přibližuje reportér Jiří Prinz.

Jak prožíval papež svátek sv. Valentýna, přináší zahraniční rubrika.

Kulturní rubrika nabízí rozhovor s jedním z aktérů rozhovoru. A to knižního, který v anketě Dobrá kniha KT získal zlatou medaili. Tímto mužem je P. Karel Satoria, který zapředl hovor s P. Markem Orko Váchou v knize Život je sacra zajímavej.

Tematická dvoustrana, jakkoliv je nazvaná Povolání, není o volbě řemesla, profese nebo kariéry. Pojednává o povolání, které je dilematem nejednoho křesťana, totiž o volbě: bílé šaty, smoking, klerika, nebo hábit? Složité volbě životního povolání pro zasvěcený život, nebo manželství se věnuje KT znovu, opět, a tudíž opakovaně. Nabízíme nové perspektivy.

Zatímco příloha Perspektivy se zaměřila na exhortaci Radost evangelia. Proč jsme církví a co má být naší prioritou? Strhující papežova exhortace odpovídá na tyto otázky stylem a jazykem, který dosud z Vatikánu nezazněl.

Uvnitř listu naleznou čtenáři také speciální knižní přílohu Dobrá kniha, v níž se dozvědí, které knihy nominovaly mezi ty nejlepší oslovené osobnosti české a moravské církve (a nejen jí).

Noviny uzavírá rozhovor s Jiřím Trávníčkem. Brněnský literární historik a kritik poodhaluje tajemství našich čtenářských návyků: zkrátka co vlastně čteme a proč.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou