Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V katedrále sv. Víta se lidé pomodlí za oběti ukrajinské krize

Datum publikace21. 2. 2014, 16.53
TiskTisk

V neděli 23. února 2014 si věřící během mše svaté, která začíná v 10.00 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěch na Pražském hradě, připomenou oběti ukrajinského konfliktu a pomodlí se za mírové řešení celé krize. K modlitbám za pokojné řešení již dříve vyzvali biskupové Čech a Moravy.

Praha: Na pomoc obětem nepokojů vyhlásila Charita Česká republika také veřejnou sbírku. Pomoc Charity je zaměřena na podporu zdravotnických zařízení a následnou pomoc lidem, kteří se v důsledku nepokojů dostali do stavu nouze. Jedná se například o zraněné, lidi s postižením, existenčně ohrožené rodiny s dětmi, pozůstalé apod.

Nepokoje zasáhly nejen hlavní město Kyjev, ale i další větší města Ukrajiny, charitní pomoc se proto zaměřuje i na další regiony. Charita ČR dlouhodobě spolupracuje s místními pobočkami Charity a jiných nestátních neziskových organizací. Kritériem pomoci nejsou politické názory, ale pouze faktický stav sociální potřebnosti konkrétních lidí. Finanční dary lze posílat na sbírkový účet 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 104.

K modlitbám za Ukrajinu vyzval také arcibiskup Ukrajinské řeckokatolické církve Sviatoslav Ševčuk. „Vyzývám každého, aby bylo okamžitě zastaveno prolévání krve. Žádám všechny syny a dcery církve, aby se postili, modlili a projevovali solidaritu obětem. V této chvíli, kdy je Ukrajina v nebezpečí bratrovraždy, nechte všechny zvony v kostelech znít,“ řekl v pondělí (17.února 2014) Ševčuk.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou