Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 9/2014

Datum publikace26. 2. 2014, 15.36
TiskTisk

Krizi na Ukrajině se KT věnuje nejen ve zpravodajství, ale i komentáři Romana Jocha nazvaném Vzkříšení Ukrajiny.

Přinášíme také rozhovor s fotografem Eugenem Kuklou, který se mezi demonstranty na kyjevském Majdanu pohyboval od loňského prosince.

Kulturní rubrika přibližuje osobnost Jana Dismase Zelenky. Jeho hudba nadchla už J. S. Bacha, přesto je dnes teprve objevována. A to díky oceněnému baroknímu souboru Ensemble Inégal.

Tematická dvoustrana se s blížícím postem a hlavně jeho vrcholem obrací k postavě jednoho z apoštolů, kterého bychom v týmu Kristových následovníků chtěli raději „nemít“. Je jím zrádce Jidáš. Co se o něm vlastně lze dozvědět? Vydáváme se po stopách Iškariotského a pátráme po důvodech jeho selhání, zrady.

Rodinná příloha Doma se zaměřila na postižené děti. V Česku žije téměř deset procent zdravotně handicapovaných lidí. Umíme se k nim chovat? Co od nás vlastně očekávají, co jim můžeme každý nabídnout?

Uvnitř listu naleznou čtenáři speciáolní přílohu o Likvidaci lepry. O malomocenství se dočítáme už v Písmu svatém. Škaredá nemoc, která vede až k smrti spojené s velkým utrpením. Jak funguje česká organizace, která pomáhá právě těmto trpícím? Zjistěte, jak málo stačí k boji s touto zákeřnou, prastarou a dosud nevyhubenou nemocí.

Noviny uzavírá rozhovor se soukromým zemědělcem Davidem Smetanou. Katolík, který získal ocenění Živnostník roku a druhé místo v soutěži Farma roku je ženatý, má tři děti a hospodaří nedaleko Hradce Králové.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

(Zdroj: KT)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou