Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcidiecézní charita Praha pomáhá v projektu Medevac

Datum publikace28. 2. 2014, 14.37
TiskTisk

Dne 27. února 2014 dopravily do Prahy dva vojenské speciály 27 zraněných osob z Ukrajiny. Rozhodnutím vlády ČR budou u nás tito lidé léčeni ze svých zranění, ke kterým přišli během politických protestů v centru Kyjeva v uplynulých dnech. Na této pomoci se podílí i Arcidiecézní charita Praha.

Praha: Arcidiecézní charita Praha je od roku 2006 partnerem Ministerstva vnitra v projektu MEDEVAC, které tento projekt realizuje. Úloha Charity spočívá v zajišťování sociálního servisu pacientům po celou dobu jejich pobytu v ČR, tedy během jejich léčení i následné rekonvalescenci. V tomto případě se bude jednat patrně o delší dobu, protože pacienti mají vážná zranění (převážně střelná) a rozsáhlé popáleniny.

Pomoc nabízí i Slovenská katolícka charita: připravuje letní rekondiční pobyt 25 dobrovolníků z kyjevského řeckokatolického chrámu, kteří se starali o demonstranty na Majdanu. Více na www.charita.sk.

(Zdroj: Pavel Šimek, Arcidiecézní charita Praha)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou