Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Křesťanský magazín přiblíží cestu českých biskupů do Říma

Datum publikace28. 2. 2014, 12.21
TiskTisk

Návštěvě českých biskupů Ad limina, která proběhla 11. – 17. února 2014, se bude věnovat pořad Křesťanský magazín, který odvysílá Česká televize na kanálu ČT2 v neděli 2. března v 13.30, v repríze pak v úterý 4. března v 11.30.

V prvním příspěvku se mohou diváci blíže seznámit s cestou českých a moravských biskupů do Vatikánu, během níž se jednalo o stavu církve v naší zemi i o prioritách, na něž se církev ve své pastorační péči zaměří. Návštěvu nazvanou Ad limina apostolorum („K apoštolským prahům“) doprovázelo ve dnech 11. – 17. února 2014 zhruba tři sta poutníků.

Následně pořad přinese rozhovor s kardinálem Dominikem Dukou. Ani nemůžeme podlehnout optimismu, ale ani být příliš pesimističtí, konstatoval pro Křesťanský magazín kardinál v odpovědi na otázku, jaký tón měla zpráva o stavu české církve, kterou biskupové připravili pro papeže a vatikánské úřady.

Na kongregaci pro svatořečení v Římě mluvili biskupové i o blahořečení boromejky Vojtěchy Hasmandové. Proces začal v brněnské diecézi v roce 1996 a sestra Remigie Češíková společně s otcem Josefem Laštovicou za tu dobu nashromáždila na devět set stran dokumentů. Případ matky Vojtěchy má již na stole prefekt kongregace a čeká jen na předání do rukou papeže. O tom bude třetí příspěvek Křesťanského magazínu.

Diváci se mohou dále seznámit s jedním z elitních policejních potápěčů Tomášem Záděrou nebo s olomouckou výstavou Madony na lvu. O varhanní hudbě bude hovořit také varhaník Královské kapituly na Karlštejně Lukáš Petřvalský.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou