Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Postní doba: Možnost podpořit povolání v misiích

Datum publikace4. 3. 2014, 11.48
TiskTisk

Žádné povolání by se nemělo ztratit z nedostatku finančních prostředků. S těmito slovy blahoslaveného papeže Jana Pavla II. vyhlašují Papežská misijní díla návrh na prožití postní doby: Modlitbou i našetřeným příspěvkem v průběhu čtyřiceti dnů podpořit studium domorodých bohoslovců v misiích.

Špindlerův Mlýn: „Takto bude moci být hlásáno evangelium po celém světě v jazyce, kterému rozumí i ti nejchudší. Bohoslovci sami se snaží pokrýt alespoň část nákladů na chod semináře prací na zahradě, chovem domácích zvířat apod.,“ píší Papežská misijní díla.

Jak dále uvádí, kvůli nedostatku finančních prostředků mohou biskupové přijmout např. jen jednoho z deseti zájemců o kněžství. Dary budou použity pro několik set bohoslovců v Zambii, Ugandě a Keni. Jeden den studia bohoslovce zde stojí 40 Kč, 1.250 Kč tedy vystačí na jeden měsíc, 15.000 pak na celý rok.

Zájemci mohou posílat své příspěvky na účet Papežských misijních děl 72540444/2700, var. symbol: 30.

Více informací je v přiloženém letáku nebo na stránce http://www.missio.cz/headline/podporme-povolani-v-misiich/.

'I jeden novokněz může pomoci mnoha tisícům věřících v odlehlých oblastech, kde by jinak mohla být sloužena mše sv. jen několikrát do roka,' uvádí Papežská misijní díla.

Soubory ke stažení

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou