Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Vyšel nový zpravodaj Řeckokatolické církve Exarchát

Datum publikace4. 3. 2014, 16.07
TiskTisk

V těchto dnech vychází již 50. číslo zpravodaje Exarchát. Jeho obsah je navázán na nadcházející významnou část liturgického roku. Období postu přibližuje o. Tomáš Mrňávek článkem o starobylé liturgii Předem posvěcených darů. Období Velikonoc, které připomíná hodnotu lidského života je zastoupeno rozjímáním papeže Františka o životě jako daru a článkem Člověkem od početí.

Praha: Zpravodaj Exarchát dále přináší např. rozhovor s novoknězem Apoštolského exarchátu o. Lukášem Bakajsou o jeho cestě ke kněžství, která vedla ze Slovenska do České republiky.

Exarchát je informativně-formační dvouměsíčník Řeckokatolické církve v České republice, který mimo formativních článků a aktuálních informací z událostí života Apoštolského exarchátu publikuje také unikátní komentované překlady starobylých dokumentů zakládajících jednotu latinské (římskokatolické) církve a východních církví. Prezentuje rovněž jednotlivé aspekty řecko-slovanské bohoslužby a snaží se vytvářet i prohlubovat inspirující kontakt západní a východní kultury, spirituality nebo teologie. Nyní vychází také v ukrajinské jazykové mutaci.

Aktuální číslo lze objednat na adrese: Apoštolský exarchát, Haštalské nám. 4, Praha 1, PSČ 110 00, nebo na emailové adrese: exarchat@exarchat.cz. Dále vypomáhají s distribucí řeckokatoličtí duchovní správci, síť prodejen Karmelitánského nakladatelství a v Praze i prodejny Galerie Oliva, Paulínky a Pro Ecclesia Catolica. Časopis je distribuován za dobrovolný dar, přičemž náklady na jeden výtisk činí cca 20,- Kč.

(Zdroj: T. F. Král)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou