Lupa
Obsah Obsah
Portál

Misijní rodina Donum Dei oslaví deset let působení v Brně

Datum publikace14. 3. 2014, 11.12
TiskTisk

Děkovná bohoslužba v katedrále sv. Petra a Pavla v Brně v sobotu 22. března 2014 v 15.00 hodin připomene desáté výročí zahájení  činnosti  členek  Misijní rodiny Donum Dei v jihomoravské metropoli.

Brno: Misijní rodinu Donum Dei založil v roce 1947 ve Francii katolický kněz Marcel Roussel-Galle. V současné době působí Donum Dei na téměř čtyřiceti místech pěti kontinentů. 

Do Brna přišly misionářky před deseti lety  na pozvání brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho.  Provoz své nové restaurace v blízkosti brněnské katedrály s názvem l´Eau Vive česky 'Živá voda' zahájily 22. března 2004.

Za dobu svého působení se restaurace stala vyhledávaným místem občerstvení duše i těla pro stálé hosty i turisty, kteří do Brna přijíždějí, a zdejší kvalitní francouzské menu bylo opakovaně kladně hodnoceno v řadě kulinářských rubrik.

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou