Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

1. Diecézní setkání hnutí Modlitby matek v Ostravě

Datum publikace7. 3. 2014, 15.08
TiskTisk

Hnutí modlitby matek zve na 1. diecézní setkání modlících se maminek do kostela sv. Ducha v Ostravě-Zábřehu. Akce začíná v sobotu 8. 3. v 15.00 hodin mší svatou, kterou bude celebrovat ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. Program dále pokračuje v Pastoračním centru bl. Jana Pavla II.

Ostrava: „Prodlouženou rukou Boží péče o nás budeme my všechny, které ke společnému stolu přineseme něco dobrého k zakousnutí a svou přítomností budeme svědčit o Jeho lásce,“ uvedla za organizátory prvního setkání hnutí Modlitby matek Kateřina Kučerková, která vyzvala ke spojení v modlitbě za toto setkání. „Prosím, spojme se i v modlitbě za toto setkání devět dní před zahájením desátkem: Seslání Ducha svatého.“

Hnutí Modlitby matek vzniklo v Anglii v listopadu roku 1995 a rychle se rozšířilo po světě, kde mají nyní kontakty ve více než 100 zemích. Mají souhlas, podporu a požehnání křesťanských představených všech denominací. Spiritualitou jeho členek je cesta úplného odevzdání se. „Učíme se žít život Ježíšovy Matky,“ uvádí ženy a dodávají, že při modlitbách odevzdávají sebe, své děti a své drahé do Ježíšových rukou ve velké důvěře, že  On může všechno. 'Odevzdat se znamená klidně zavřít oči své duše a dovolit Ježíšovi, aby nás přenesl v  náručí na druhý břeh; jako dítě, které spí v matčině náručí. ' (Novéna odevzdanosti)

Základní zásady hnutí modlitby matek:

• Neradit: skrze společnou modlitbu hledáme Boží řešení konkrétního problému té které matky.
• Nepomlouvat: učíme se milosrdenství vůči bližnímu i tak, že nemluvíme o špatných vlastnostech druhých lidí.
•  Nevynášet: důvěrné věci, o kterých mluví matky na našich setkáních, nikde jinde nevyprávíme. Často jde o bolestivé a osobní záležitosti. Budujeme tak vzájemnou důvěru.

Více o Hnutí Modlitby matek naleznete na jejich internetové stránce www.modlitbymatek.cz.

Existuje také mužská varianta hnutí s názvem Hnutí Modlitby otců: www.modlitbyotcu.cz.

Mezinárodní stránky Hnutí Modlitby matek na www.mothersprayers.org/.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou