Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Mladí teologové z Česka a Slovenska se sejdou v Olomouci

Datum publikace10. 3. 2014, 16.00
TiskTisk

Třetí ročník mezinárodní teologické konference In pluribus unitas – Jednota v mnohosti pořádá ve dnech 27.–29. března 2014 Cyrilometodějská teologická fakulta UP Olomouc (Katedra pastorální a spirituální teologie) a Institut interkulturního, mezináboženského a ekumenického výzkumu a dialogu. Setkání se zúčastní 55 doktorandů a mladých vědeckých pracovníků z 19 teologických fakult a akademických pracovišť na území bývalého Československa.

Olomouc: „Cílem naší konference je umožnit mezinárodní a ekumenické setkání mladých teologů a vytvořit prostor k odbornému dialogu, výměně zkušeností a prezentaci nových badatelských postupů. V neposlední řadě se zde vytváří platforma pro žitou a spontánní akademickou ekuménu,“ vysvětlil jeden z pořadatelů, Jiří C. Klimeš.

Konference bude probíhat formou přednesení příspěvku a následné diskuse. Pracovat se bude paralelně ve třech skupinách. Konference tak nabídne reprezentativní přehled témat, na která se soustředí teologický dorost, a ukáže aktuální směřování současné teologie.

Tento ojedinělý ekumenický počin se bude tentokrát odehrávat na půdě Cyrilometodějské teologické fakulty v Olomouci. Výstupem z konference pak bude sborník jednotlivých příspěvků, který vydá nakladatelství Refugium. Další informace o konferenci jsou k dispozici na adrese imevd.upol.cz.

 

Autor článku: Jiří Gračka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou