Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Večer věnovaný papeži Františkovi

Datum publikace10. 3. 2014, 12.48
TiskTisk

Sestry Paulínky ve spolupráci s Městkou knihovnou zvou na diskusní večer věnovaný papeži Františkovi. Ve středu 12. března 2014 budou od 19.00 hodin v Malém sále Městské knihovny na Mariánském náměstí o papeži Františkovi hovořit teolog Prokop Brož, sociolog Jan Jandourek a další.

Praha: V centru pozornosti bude Františkova osobnost a témata, která otevírá a jimiž překvapuje svět i církev samotnou, v podání pozvaných hostů (děkan Katolické teologické fakulty UK ThLic. Prokop Brož, Th.D., sociolog, spisovatel a esejista PhDr. Jan Jandourek, Ph.D., a Mgr. et Mgr. Anna Mátiková FSP, překladatelka papežových textů a redaktorka). Zazní i skladby jiného argentinského rodáka, Astora Piazzolly. Vstupné dobrovolné.

Nakladatelství Paulínky patří mezi jedno z mála v České republice, které vydává papežovy texty soustavně. Při příležitosti prvního výročí jeho zvolení vyjdou dva nové tituly: Opravdová moc je služba a Zkaženost a hřích. Paulínky rovněž vydaly český překlad papežské exhortace Evangelii gaudium (Radost evangelia).

Tato exhortace na jedné straně reflektuje závěry loňského synodu o nové evangelizaci, na straně druhé představuje témata, která papeži Františkovi leží zvlášť na srdci. Dokument se člení do pěti kapitol, jejichž společným základním motivem je radostné hlásání evangelia. Církev nesmí upadnout do sebezahleděnosti, ale účelem každé obnovy musí být misie. V samotném jádru evangelia je péče o druhé a především o ty nejslabší a chudé. Exhortaci je vlastní soustředění se na soužití na zemi (Bůh si přeje štěstí svých dětí také na této zemi) a neustálý ohled na vlastní konání (církev neevangelizuje, pokud se sama nenechává ustavičně evangelizovat). Více na www.paulinky.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou