Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 11/2014

Datum publikace12. 3. 2014, 15.13
TiskTisk

Ohlédnutí za prvním rokem pontifikátu papeže Františka, představení filmu Všechny moje děti, jehož hlavními hrdiny jsou kněz Marián Kuffa a děti ve slovenských romských osadách, nebo informace o dění na Ukrajině. Představujeme aktuální číslo Katolického týdeníku.

Zpráva Českého statistického úřadu potvrzuje skutečnost, kterou je možné pozorovat i laickým okem: totiž že nábožensky založené ženy mají více dětí. Na ženy, které se k víře nehlásí, připadá v průměru 1,42 dítěte. U věřících je to 1,81 dítěte. Nejvíce dětí se podle ČSÚ rodí do katolických rodin.

Velkým zpravodajským tématem je však zejména dění na Ukrajině – věnuje se mu jak domácí, tak zahraniční zpravodajství. KT exkluzivně informuje o pomoci čtyřem desítkám zraněných Ukrajinců, kteří se léčí v českých nemocnicích. Zásluhu na tom má i Charita ČR.

Kulturní stránka nabízí recenzi zásadního filmu, který právě v těchto dnech přichází do českých kin. Je jím snímek s názvem Všechny moje děti, jehož hlavními hrdiny jsou kněz Marián Kuffa a lidé ve slovenských romských osadách.

Tematická dvoustrana se ohlíží za rokem pontifikátu Svatého otce Františka. V čele katolické církve stanul 13. března loňského roku. Čím papež oslovuje a jaké důrazy u něho zatím můžeme sledovat?

Rodinná příloha Doma nabízí téma s titulem Děti a práce. Jak vést doma naše ratolesti k pracovitosti a čím je motivovat? Patří potomkovi za pomoc v domácnosti finanční odměna?

Uvnitř listu čtenáři naleznou speciální přílohu Na počátku. Představuje se v ní obecně prospěšná společnost, která již dvacet let usiluje o ochranu a rozvoj lidského života. O své zkušenosti s činností společenství vypráví mj. P. Marek Orko Vácha.

Noviny uzavírá rozhovor s provinční představenou Kongregace Dcer Božské lásky Anežkou Dedkovou. Sestry za války zachránily život mnoha dětem a samy na své kůži okusily mnohé těžkosti a ústrky zejména v následujícím období komunismu.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou