Lupa
Obsah Obsah
Portál

Prac. skupina pro sociální otázky i na webu

Datum publikace16. 3. 2014, 17.35
TiskTisk

Česká biskupská konference v roce 2013 zřídila Pracovní skupinu pro sociální otázky (SO ČBK). Tvoří ji křesťané a lidé dobré vůle, kteří se angažují v různých oblastech života církve a občanské společnosti (pastoraci, politice, hospodářství, vzdělávacích institucích, vědeckých pracovištích aj.). Dovolujeme si nyní upozornit na to, že její práci lze sledovat na speciálním webu  http://www.socialninauka.cz/.

Praha: Web SO ČBK má sloužit nejen k prezentaci činnosti pracovní skupiny, ale především jako platforma dialogu nad otázkami tvořícími konkrétní obsah a náplň činnosti skupiny. Zvoleným tématem pro roky 2013-2015 je sociální spravedlnost. Tři sekce, ekonomická, ekologická a politicko-sociální, se problematice věnují z hlediska vlastních odborných pozic.

SO ČBK se věnuje aktuálním společenským otázkám a hledáním cest k jejich řešení; především s ohledem na formulovaná východiska sociální nauky církve.

Cílem angažmá skupiny je zejména podporovat odborný dialog o sociálních otázkách v rámci církve i mimo ni, především pak s odbornou veřejností. Dále sledovat současný stav výzkumu a vědeckého myšlení nebo publikované výzkumy sociální problematiky, a v neposlední řadě provádět osvětovou i vlastní publikační činnost.

(Zdroj: L. Kolářová, SO ČBK)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou