Lupa
Obsah Obsah
Portál

O čem píše KT č. 12/2014

Datum publikace20. 3. 2014, 10.36
TiskTisk

Prvním Čechem, který obdržel Templetonovu cenu, je Mons. Tomáš Halík. Přezdívá se jí „náboženská Nobelovka“ a její prVní laureátkou byla Matka Tereza. Přinášíme nejen reakci samotného oceněného kněze, ale také profily těch, v jejichž společnosti se ocitl.

V publicistické části se KT vrací na Ukrajinu. O situaci v této zemi hovoří redaktor J. Prinz s řeckokatolickým knězem Rostislavem Strojvusem, který se ze země vrátil před několika dny. Vyhrocení krize na Ukrajině se obává i jezuita P. František Lízna, který Krym poznal nejen při své pěší pouti. Přinášíme s ním rozhovor.

Příběh statečné ženy. Na plátna českých kin míří Philomena – film o hledání ztraceného syna, dojemný příběh o síle lásky a odpuštění.

Tematická dvoustrana připomíná Matku Vojtěchu. V těchto dnech totiž uplyne sto let od jejího narození. Nabízíme klíčové okamžiky jejího života i vzpomínky pamětníků. Na pokrok na cestě k její kanonizaci zatím čekáme.

Příloha Perspektivy se zabývá homosexualitou. Tématem, které je neustále mediálně přítomné, a to nejen v naší zemi. Homosexualita jako úděl i jako politikum …

Uvnitř listu čtenáři naleznou speciální přílohu Hospice Anežky České a Domova svatého Josefa. Čtenářům KT se v ní připomíná dílo prvního hospice v Česku a také zařízení, v němž se dostává péče lidem s roztroušenou sklerózou.

Noviny uzavírá rozhovor s oceněným Mons. Tomášem Halíkem, v němž se dělí o své pocity bezprostředně po udělení významného ocenění.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou