Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Komuniké k ukončení činnosti círk. části expert. komise

Datum publikace25. 3. 2014, 22.18
TiskTisk

Dnes, 25. března 2014 večer, proběhlo třetí setkání expertní komise církví, náb. společností, ČSSD a ANO. Strana církví a náboženských společností dospěla k přesvědčení, že je potřeba fungování kooperativního modelu vzájemné spolupráce mezi církvemi, náboženskými společnostmi a státem, tedy naplňování zákona o částečném majetkovém vyrovnání, řešit na vládní úrovni. Církevní část expertní komise tak dnešním dnem ukončuje činnost, a vydává k tomu následující prohlášení.

Komuniké k ukončení činnosti církevní části expertní komise mezi politickými stranami ČSSD a ANO na straně jedné a církvemi a náboženskými společnostmi na straně druhé
 
Církevní část expertní komise ukončuje ke dni 25. 3. 2014 svoji činnost týkají se zákona č. 428/2012 Sb. Vyzývá vládu ČR, aby zahájila s církvemi a náboženskými společnostmi účastnými na práci této expertní komise oficiální jednání o kooperativním modelu další vzájemné spolupráce mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi a o jeho konkrétních podobách ve prospěch celé společnosti.

Církve a náboženské společnosti v této souvislosti prohlašují, že vnímají jako svoji zodpovědnost podílet se i nadále na službě ve prospěch společnosti a jsou připraveny jednat s vládou ČR o všech konkrétních aspektech této spolupráce v nové situaci vzniklé přijetím zákona č. 428/2012 Sb.

Své vstřícné návrhy o konkrétních krocích k informovanosti veřejnosti o aktivitách církví a náboženských společností ve prospěch veřejnosti jsou církve a náboženské společnosti připraveny při jednání na vládní úrovni opět předložit jako vlastní návrh.

(Text uveřejněn v plném znění, aktualizovaný perex 21.58)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou