Prohlášení ČBK, ERC a FŽO k ukončení práce expert. skupiny

Předsedové České biskupské konference (ČBK) kardinál Dominik Duka, předseda Ekumenické rady církví (ERC) Daniel Fajfr a předseda Federace židovských obcí (FŽO) Petr Papoušek vydávají společné prohlášení k ukončení činnosti  expertní skupiny zástupců ČSSD, hnutí ANO, církví a náboženských společností. Text reagující na aktuální situaci zveřejňujeme v plném znění.
Publikováno: 28. 3. 2014 15:41

Společné prohlášení předsedů České biskupské konference, Ekumenické rady církví v ČR a Federace židovských obcí v ČR k ukončení práce expertní skupiny zástupců ČSSD, hnutí ANO a církví a náboženských společností

Předsedové České biskupské konference, Ekumenické rady církví v ČR a Federace židovských obcí v ČR děkují všem členům expertní komise za práci, kterou během jejího fungování vykonali. Plně akceptují výzvu církevní části komise směrem k vládě ČR, aby ve věci kooperativní spolupráce bylo dalším krokem společné jednání na úrovni představitelů moci výkonné. Tímto současně považují jednání o zákoně č. 428/2012 Sb. za uzavřené.

Předsedové České biskupské konference, Ekumenické rady církví a Federace židovských obcí jsou přesvědčeni, že nyní je třeba jednat o budoucnosti, ve které jsou církve a náboženské společnosti připraveny pomáhat ve všech oblastech života společnosti i jednotlivce.

V Praze dne 28. března 2014

Za Českou biskupskou konferenci