Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Novinky z PMD

Datum publikace3. 4. 2014, 17.46
TiskTisk

Sídlo Národní kanceláře Papežských misijních děl (PMD) ve Špindlerově mlýně bylo do 2. dubna 2014 místem třídenního zasedání Národní Rady PMD. Ve dnech 4. - 6. dubna 2014 proběhne na Erlebachově boudě ve Špindlerově Mlýně setkání členů Misijních klubek. To jsou nejnovější informace o činnosti Papežských misijních děl.

Špindlerův Mlýn: Ředitelé jednotlivých diecézí byli při zasedání Národní rady seznámeni s aktuálními misijními projekty a sami představili svou činnost v uplynulém období.

V rámci hodnocení činnosti za rok 2013 bylo připomenuto, že kvalitní a systematickou pomoc dostalo 67 519 chudých a trpících dětí v osmi zemích (Uganda, Zambie, Keňa, Srí Lanka apod.), osmnácti diecézích na 65 různých místech v celkové výši přes 7, 8 mil. Kč. Na setkání byly  mj. prezentovány nové misijní materiály, mezi nimiž je např. nové DVD Ugandské Velikonoce a Výroční zpráva PMD 2013. Děti se zanedlouho budou moci potěšit i misijními šátky ve změněném designu.

Ve dnech 4. - 6. 4. 2014 proběhne na Erlebachově boudě setkání členů Misijních klubek. Akce je pořádaná každoročně jako poděkování dětem, které podporují celoročně misie svými aktivitami. Počítá se s účastí cca 120 účastníků z 25 Misijních klubek.

Během pátečního a sobotního večera budou jednotlivá klubka představovat svou činnost, poté je připraveno promítání filmů, předvádění scének a další misijní program.

V sobotu dopoledne se děti rozdělené do skupinek sejdou ke společnému tvoření, soutěžení a hraní. V plánu je i vyrábění přáníček a různých jiných předmětů pro misijní akce. Připraven je také Misijní jarmark® s velikonoční tématikou. Odpoledne Národní ředitel P. Jiří Šlégr představí misijní země prostřednictvím prezentací a vyprávění zážitků ze svých cest.

Organizátoři akce věří, že společně strávený čas a slavení mše sv. budou pro účastníky povzbuzením a inspirací pro další misijní činnost.

Více na www.missio.cz.

(Zdroj: PMD)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou