Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 16/2014

Datum publikace16. 4. 2014, 16.22
TiskTisk

Velikonoce předznamenává nejen Květná neděle, ale také tradiční setkání mládeže s biskupy, které se každoročně uskutečňuje právě v tomto termínu. Tisíce mladých lidí se o uplynulém víkendu potkaly se svými biskupy. KT byl u toho.

V novém čísle KT naleznou čtenáři také speciální Velikonoční přílohu. K hlubšímu prožití tridua nabízíme meditativní brožurku z pera P. Angela Scarana. Do celého období uvádí v rozhovoru také P. Christian Pšenička OPraem.

Domácí rubrika přináší mj. ohlédnutí za dvacetiletím pedagogicko-psychologické poradny v Praze, která nosí ve svém názvu slovo Křesťanská. Její lidé patří i k pravidelným spolupracovníkům KT a k rádcům našich čtenářů ve výchově jejich ratolestí.

Neumělcům života se věnuje kulturní rubrika. Knižní tituly P. Marka Orko Váchy tradičně bodují v literárních anketách KT. O čem je jeho nová kniha, která právě vyšla?

Tematická dvoustrana udělá radost všem ctitelům, znalcům i někdejším čtenářům Káji Maříka. A kdo chlapce z Lážova nezná, určitě ho pozná. Napsal román muž, tajemný Felix Háj, či hudebnice, farní hospodyně? Vydáváme se po stopách příběhu.

Příloha Perspektivy se zaměřila na svatořečení hned dvou papežů, které je v dohlednu! V předvečer této události představuje životní příběh Jana XXIII. a Jana Pavla II. očima jejich přátel.

V KT vychází pravidelná televizní a rozhlasová příloha.

Noviny uzavírá rozhovor s Veronikou Klener. O letošních Velikonocích přijme svátost křtu, biřmování a eucharistie. Jaká byla její šestiletá cesta (ne)hledání? Poznejte jeden z životních příběhů letošních Velikonoc.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou