Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kalendář ČT přibližuje Velikonoce dětem

Datum publikace17. 4. 2014, 12.55
TiskTisk

Pomocí Velikonočního kalendáře představuje Česká televize zejména dětem velikonoční zvyky i křesťanskou podstatu svátků a jejich prolnutí do hudebních a výtvarných děl. Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP je projektem potěšen a doporučuje jej.

Velikonoční kalendář odkrývá den za dnem hry, pohádky, velikonoční zvyky i kapitoly pašijového příběhu. Na stránkách je řada pohyblivých postaviček a animací, pod kterými se jednotlivé aktivity schovávají. Nejsou spuštěné všechny, aktivují se vždy den po dni, podle toho, jak velikonoční týden plyne. Kalendář je přístupný na internetových stránkách dětského kanálu ČT:D.

Kalendář je pojatý jako živý obraz české návsi. Spuštěn je od květné neděle 13. dubna a on-line bude až do 8. června. Ve Velikonoční kronice se bude den po dni odkrývat křesťanský pašijový příběh. Děti mohou na webu posílat virtuální velikonoční pohlednice, prohlížet si Velikonoční obrazárnu, vyzkoušet si recepty na tradiční pokrmy, uplést si pomlázku, pěstovat osení či sledovat Velikonoční televizi.

Výtvarného zpracování kalendáře se opět ujala úspěšná výtvarnice Lucie Lomová, grafiku her pro nejmenší navrhli výtvarníci Jitka Petrová, Dan Špaček, Pavel Trávníček a další. Díky souhlasu mnoha hudebníků a vydavatelství, spolupráci s duchovním a dalšími odborníky poskytuje Velikonoční kalendář ČT ucelený pohled na podstatu velikonočních svátků a jejich společenský přesah. Více na http://decko.ceskatelevize.cz/velikonoce.

(Zdroj: www.ceskatelevize.cz, obrázek: Velikonoční kalendář ČT:D - detail)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou