Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Připojme se k novéně k Božímu Milosrdenství, vyzval biskup

Datum publikace18. 4. 2014, 16.24
TiskTisk

Na Velký pátek začíná devítidenní cyklus modliteb podle zjevení svaté Faustyny Kowalské. Končí v neděli Božího Milosrdenství 27. dubna 2014.

Hradec Králové: Královéhradecký biskup Jan Vokál na Velký pátek vyzval věřící, aby se zapojili do devítidenního cyklu modliteb podle polské řeholnice Faustyny Kowalské. Její zjevení o Božím Milosrdenství církev oficiálně uznala a Svatý otec Jan Pavel II. Faustynu Kowalskou v roce 2000 svatořečil.

Novéna nebo také Korunka k Božímu Milosrdenství začíná na Velký pátek a končí první neděli po Slavnosti Zmrtvýchvstání Páně, letos 27. dubna. Tato neděle byla blahoslaveným Janem Pavlem II. právě v návaznosti na to vyhlášena nedělí Božího Milosrdenství a právě v den jejího vyhlášení papež Faustynu Kowalskou v jubilejním roce svatořečil.

Modliby na každý den vzývají Boží Milosrdenství, prosí, aby ho Bůh stále vnášel do světa. Zvláštní milost se pak má dostat těm, kdo se novénu modlí.

Podrobnosti o novéně včetně návodu, jak se ji modlit, najdete zde:

Včetně zvukového záznamu:
http://www.kmbm.cz/ucta_k_bozimu_milosrdenstvi/korunka/

Dále zde:
http://www.abcsvatych.com/korunka.html

Nebo zde:
http://www.klastervyssibrod.cz/_d/Korunka-k-Bozimu-milosrdenstvi.pdf

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou