Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 18/2014

Datum publikace2. 5. 2014, 13.40
TiskTisk

Svatořečení dvou papežů, vzpomínky biskupa Jana Vokála na Jana Pavla II., rozhovor s herečkou Milenou Steinmasslovou o sv. Hildegardě z Bingenu nebo svědectví lékařky a publicistky Dagmar Pohunkové o známých osobnostech české církve. To jsou některá témata, která přináší aktuální vydání Katolického týdeníku.

Katolický týdeník vyslal do Věčného města reportérku Kateřinou Regendovou, která přináší čtenářům zprávy a postřehy ze svatořečení papežů Jana Pavla II. a Jana XXIII. Této události se v Římě zúčastnilo více než osm set tisíc lidí. Čtenáři KT se mohou připojit ke dvěma miliardám lidí, kteří tuto událost podle odhadů sledovali prostřednictvím elektronických médií po celém světě.

Svatý člověk mi zprostředkoval kněžství – prozrazuje královéhradecký biskup Jan Vokál. Dlouhá léta pro Jana Pavla II. ve vatikánských úřadech pracoval.

Svatořečení se věnuje i tematická dvoustrana. Vedle reportáže z Říma přináší KT anketu s poutníky a ohlédnutí za životy obou světců.

O sv. Hildegardě z Bingenu hovořil Jan Paulas s herečkou Milenou Steinmasslovou. Ta o světici a učitelce církve připravila celovečerní pořad.

Na známé osobnosti české církve vzpomíná a za svou cestou k víře se ohlíží lékařka a publicistka Dagmar Pohunková.

V KT též vychází příloha PONS 21, spolku přátel, který chce pomáhat chudým a handicapovaným lidem u nás i ve světě.

Noviny uzavírá rozhovor s Radanou Parmovou. O Romy se zajímala už od dětství a dnes se po studiu romologie věnuje hlavně romským dětem v ostravské kolonii Bedřiška.

Více v aktuálním vydání KT nebo na adrese www.katyd.cz.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou