Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Brněnská Muzejní noc 2014 v Diecézním muzeu

Datum publikace12. 5. 2014, 11.05
TiskTisk

V sobotu 17. května 2014 se v jihomoravské metropoli koná již desátý ročník Brněnské muzejní noci, akce, která pravidelně láká desítky tisíc návštěvníků. Již od založení této jedinečné akce se pravidelně připojuje také Diecézní muzeum v Brně. V čase od 18.00 do 24.00 hodin zde bude volně přístupná stálá expozice sakrálního umění Vita Christi – Život Kristův, kterou doprovodí další programy.

Brno:  Stálá expozice sakrálního umění Vita Christi – Život Kristův na je jedinečným souborem soch a obrazů z brněnské diecéze, který představuje příběh života Ježíše Krista. Zajímavý interpretační zážitek nabízí srovnání výtvarné řeči exponátů s texty evangelijních zpráv a současnými symbolickými objekty.

Návštěvníci se mohou v časech 19.00 hodin a 20.30 hodin zúčastnit mimořádných komentovaných prohlídek stálé expozice, případně v 18.30 hodin, 20.00 a 21.30  hodin zhlédnout v historickém okolí brněnské katedrály sv. Petra a Pavla dramatizaci biblického Podobenství o marnotratném synu v podání studentů JAMU.  Pro děti je v prostorách muzea připraven bohatý výtvarný program. Zájemcům z řad návštěvníku Brněnské muzejní noci bude do 22.00 hodin mimořádně zpřístupněna také katedrála sv. Petra a Pavla. Posledním příchozím bude vstup do prostor Diecézního muzea umožněn ve 23.00 hodin.

 V letošním roce se do Brněnské muzejní noci  zapojí devatenáct kulturních institucí z Brna a okolí – k tradičním účastníků patří Moravská Galerie, Muzeum města Brna, Muzeum Brněnska, Moravské zemské muzeum, Technické muzeum v Brně a další.
Celkový výčet spolupracujících institucí i podrobný program je k dispozici na stránkách www.brnenskamuzejninoc.cz.
Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou