Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 19/2014

Datum publikace9. 5. 2014, 13.59
TiskTisk

Lidé zcela odmítající projekt společné Evropy tímto číslem KT asi nadšení nebudou. Ti, kteří jsou k tématu skeptičtí, si ho počtou a vytvoří si svůj obrázek – utvrdí se ve svém názoru, nebo jim naši respondenti nasadí brouka do hlavy. Ale i fandové ideově, politicky a ekonomicky propojeného kontinentu si zřejmě budou muset položit spolu s námi řadu otázek …

Česká republika je už deset let součástí EU. Nelze to přehlédnout, při výročích totiž míváme ve zvyku bilancovat. Navíc se blíží volby do Evropského parlamentu. A ať se nám to líbí nebo ne, budeme se muset rozhodnout, zda a koho volit. Tématu věnujeme celých šest stran.

Den matek – příležitost říci díky. Právě ta se naskytne tuto neděli 11. května. Květen není jen měsícem Panny Marie, ale jeho druhá neděle patří i všem pozemským matkám.

Naši lidé v Banátu. Přinášíme reportáž a celou publicistickou stranu redaktorky KT z její cesty za krajany žijícími už několik generací v rumunském Banátu.

PETRKOVU S LÁSKOU – Katolický týdeník vydává unikátní sborník, v němž se známé osobnosti vyznávají ze svého vztahu k Bohuslavu, Danielu a Jiřímu Reynkovým. Informuje o tom kulturní rubrika.

Doma: dětské pokoje. Dokud jsou děti malé, stačí jim být u mámy. Dříve či později ale budou potřebovat vlastní prostor. Kdy a jak ho zařídit?

V KT vychází příloha Deset let v Evropské unii.

Noviny uzavírá rozhovor s Dianou Tuyet-Lan Nguyen Kosinovou. Druhé křestní jméno mluvčí brněnské charity znamená v překladu sněhobílá orchidej. Dostala ho od svého vietnamského dědečka.

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

(Zdroj: KT)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou