Lupa
Obsah Obsah
Portál

Příběhy obrácení v brněnské předpremiéře

Datum publikace13. 5. 2014, 16.53
TiskTisk

Zveme vás na veřejnou předpremiéru nové docu-soap České televize Příběhy obrácení. Akce se koná tuto neděli 18. května od 17.00 v Sále Břetislava Bakaly (Žerotínovo nám. 6. Brno). Tento časosběrný dokument brněnského studia jsme vám zde již před časem představili.

Brno: Příběhy obrácení jsou dokumentem, který je u nás v této oblasti novinkou. Šestici mladých lidí, kterým víra změnila život, tvůrci sledovali po celý rok,  Měli tak možnost zažít s nimi významné životní okamžiky, ale či chvíle plné pochybností. Jak vlastně vypadá konverze v různých náboženstvích a co lidi motivuje k tomu, aby se touto cestou vydali? Odpovědět na tyto i mnohé jiné otázky si můžete zkusit třebas právě po nedělní projekci.

Pro návštěvníky je připravena i následná diskuse o náboženské konverzi. Účast přislíbili teolog Bedřich Jetelina, římskokatolický kněz Miroslav Herold, religionistka Andrea Beláňová, Sankírtan Das z Hare Krišna, rabín Štěpán Kliment a další.

Pořad vznikl ve Tvůrčí producentské skupině Patricka Diviše. Režie: Josef Fišer, Petr Kotrla, Ladislav Cmíral a Michaela Rozbrojová.

Docusoap je televizní žánr, který zaznamenává situace dokumentární formou a zpracovává je (stříhá je) jako seriál. Většinou sleduje příběh lidí, které spojuje určité prostředí a vykresluje proměnu jejich vztahů. Tvůrce do průběhu scén nezasahuje, záleží tak na jeho osobnosti, jak blízko se k aktérům dostane (viz mediaguru.cz)

Odkaz na událost na Facebooku.

Trailer naleznete zde.

(Zdroj: Lenka Marešová, ČT)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou