Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Městská misie. Hradec čeká Týden otevřených kostelů

Datum publikace14. 5. 2014, 11.55
TiskTisk

Setkání a vzájemné poznání věřících a nevěřících Hradečáků, i tak by se dal charakterizovat evangelizační týden, který začne v pondělí 19. května 2014.

Hradec Králové: Pod patronací biskupského vikáře pro pastoraci Jana Linharta se v týdnu od 19. do 25. května 2014 uskuteční městská misie.

„Poněkud skromněji navazujeme na Dny vzájemného poznání a porozumění konané před několika lety. Chceme podpořit Noc kostelů širší akcí, odbourat předsudky vůči církvi a přiblížit lidem víru v Krista. Vlastně neděláme nic zvláštního, pouze plníme to, co je úkolem každého křesťana, tedy hlásat radostnou Boží zvěst,“ říká otec Linhart.

„Dnešní člověk někdy jazyku církve moc nerozumí, ale duchovní hodnoty stále hledá. Proto využíváme všeobecně přístupné formy kulturních a společenských akcí jako jsou filmy, koncerty či přednášky,“ doplňuje organizátor Martin Suchomel.

V pondělí a úterý se budou v kině Biocentrál konat projekce filmů s křesťanskou tématikou a následnou diskuzí. V pondělí to bude blok nazvaný Stopy Boha na Youtube se slovem mediálního odborníka a kněze Libora Všetuly, SDB a v úterý drama kněze za druhé světové války Devátý den, u kterého povede diskuzi historik a kněz Tomáš Petráček.

Po oba dny doplní hlavní filmy kratší snímky s křesťanskou tématikou.

Ve středu se v kostele Českobratrské církve evangelické uskuteční od 17 hodin přednáška biskupa Václava Malého na téma Solidarita, spravedlnost a evangelium.

Čtvrteční koncert skupiny Smile Back v kostele Božského Srdce Páně na Pražském Předměstí od 17 hodin uvede pásmo svědectví o hledání Boha, kde nebude chybět možnost promluvy s knězem či přímluvné modlitby. Ještě předtím se od 15.30 na Náměstí 28. října před kostelem odehraje představení Divadla Víti Marčíka Robinson Crusoe. Na stejném náměstí budou celý den přítomny informační stánky Papežských misijních děl a projektu Net for God.

Pátek bude jako v jiných letech patřit Noci kostelů a v sobotu se od 18 hodin v kostele Panny Marie uskuteční Večer chval při svíčkách ve stylu modliteb Taizé.

Týden otevřených kostelů uzavře v neděli od 11.30 do 16 hodin Zahradní slavnost pro rodiny v klášteře u sester de Notre Dame. Její součástí bude divadelní představení Děvčátko MOMO.

Podrobný program a další informace naleznete na webu akce .

(Autor: Luděk Bárta, BiHK)

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou