Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

O čem píše KT č. 20/2014

Datum publikace14. 5. 2014, 16.49
TiskTisk

Jak prožívají kampaň před eurovolbami křesťanské komunity? Podle čeho dají svůj hlas v blížících se eurovolbách některé osobnosti z prostředí církve? Biskupové k účasti ve volbách přímo vyzývají a ještě vyzvou.

Německý prezident Joachim Gauck si našel minulý týden čas na návštěvu Terezína, uctění památky holokaustu i setkání s kardinálem Dominikem Dukou.

Uprostřed mariánského měsíce května nabízí zamyšlení na téma úcty k Matce Boží litoměřický generální vikář P. Stanislav Přibyl.

Únos školaček. Nedávný únos nigerijských školaček vyvolal v této africké zemi vlnu demonstrací. Ve světě pak projevy pomoci a solidarity.

Dítě, či „odpad“? Těší se na ně, chystají výbavičku, pořizují kočárek … a najednou miminko není. Zemře, než se narodí, nebo když se narodí. Kdo se postará o pohřeb? Neskončí potomek v odpadcích?

Téma: LENOST. Katolický týdeník se tentokrát vydal po stopách jednoho ze sedmi hlavních hříchů. A kolik může mít podob! Na dané téma hovoříme i s autorkou známé knížky o lenosti Kateřinou Lachmanovou.

Perspektivy: NA KONCI SVĚTA. Jak prožívají Velikonoce v opačných koutech světa: čeští polárníci na Antarktidě a salesiáni v jihoamerické Patagonii.

V KT vychází příloha Prázdniny v tuzemsku.

Noviny uzavírá rozhovor s Jarmilou Pláteníkovou. Za války působila jako spojka v protinacistickém odboji, poté byla totálně nasazená a nakonec jí hrozila poprava …

Více v aktuálním vydání KT ve vaší schránce nebo na www.katyd.cz.

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou