Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Studijně-formační kurz má další absolventy

Datum publikace15. 5. 2014, 11.34
TiskTisk

Ve dnech od 11. do 16. května 2014 se na krkonošské Erlebachově boudě sešli účastníci Studijně-formačního kurzu Sekce pro mládež ČBK. Uskutečnil se zde totiž čtvrtý přednáškový týden.

Špindlerův Mlýn: Hned na začátku týdne kurz navštívil Mons. Pavel Posád, biskupský delegát pro mládež, který při mši svaté předal osvědčení o absolvování tohoto kurzu celkem 17 jeho účastníkům. 3 kněžím, 4 řeholnicím a 10 laikům.

Jedním z témat bylo ekumenický rozměr pastorace mládeže, kde o svém životě v ekumenické komunitě mluvili bratři z Taizé. Všichni jsme od nich byli pozvání na Evropské setkání mládeže, které připravují v Praze. Proběhne na přelomu let 2014/2015.

Na kurzu také přednášel P. João Chagas, který je ředitelem Sekce pro mládež Papežské rady pro laiky. Hovořil mj. o Světových dnech mládeže či poselství papeže mladým lidem.

P. Andrej Darmo z Diecézního centra mládeže Maják ve Španiej Doline a sekce pro mládež Biskupství Banská Bystrica zase mluvil o osobnosti vychovatele a o výchově. „Kvalita výchovy není až tak závislá na kvalitě obsahu, který přináší, ale na lidském vztahu, který se buduje mezi vychovatelem a vychovávaným,“ zdůrazňuje P. Andrej Darmo.

Studijně-formační kurz Sekce pro mládež realizuje od r. 2002 Česká biskupská konference. Kurz je dvouletý, začíná vždy na podzim. Je určen pro ty, kteří pracují s mládeží: kněze, řeholníky, řeholnice a další zájemce. Obsahová náplň Studijně- formačního kurzu je velmi pestrá. Zahrnuje vzdělávání v oblasti duchovní, osobností, pedagogické, psychologické, komunikační atd.

Zájemci se mohou hlásit na Sekci pro mládež ČBK u Josefa Čabana. Na adrese: caban@cirkev.cz.

Více informací: http://www.cirkev.cz/cirkev-se-setkava/mladez/studijne-formacni-kurz/.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou