Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita pomůže obětem povodní na Balkáně

Datum publikace18. 5. 2014, 21.24
TiskTisk

Rozsáhlé oblasti v Srbsku i v Bosně a Hercegovině jsou v nyní zasaženy ničivými povodněmi, které si již vyžádaly několik desítek obětí a způsobily obrovské materiální škody. Charita ČR se již zapojila do pomoci obětem. Ze svého krizového fondu uvolnila 100 000 Kč a vyhlásila veřejnou finanční sbírku či nabízí možnost přispět pomocí dárcovské SMS.

ČR/Bosna a Hercegovina/Srbsko: „Charita ČR se ve spolupráci s místními partnery Caritas Srbsko nebo Caritas Bosna i Hercegovina a s dalšími členy Caritas Europa zapojí do pomoci lidem, které zasáhla tato přírodní katastrofa,“ informuje o aktuálních krocích ředitel Charity ČR Lukáš Curylo.

Situaci pečlivě sledujeme. Z našich vlastních zkušeností dobře víme, jak obtížné je se s tak rozsáhlými povodněmi vypořádat. Cítíme s místními velikou solidaritu, a proto z našeho krizového fondu uvolňujeme částku 100 tisíc Kč na okamžitou pomoc,“ dodal Curylo.

Charita ČR současně otevřela také sbírku, kam lze posílat finanční dary - číslo bankovního účtu je 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symboly 109 (Srbsko) a 102 (Bosna a Hercegovina).

Pomoc v zahraničí lze podpořit také zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS CHARITASVET na číslo 87 777. Cena DMS je 30 Kč. Charita ČR obdrží 28,50 Kč. Službu zajišťuje Fórum dárců.

Více na stránkách: www.charita.czwww.svet.charita.cz.

Děkujeme za pomoc!

(Zdroj: Jan Oulík)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou