Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Iustitia et Pax k tématu bezdomovectví

Datum publikace22. 5. 2014, 1.30
TiskTisk

Rada Iustitia et Pax České biskupské konference dnes vydala prohlášení k tématu bezdomovectví. Bezdomovectví ohrožuje tisíce lidí a jejich počet roste: základní východisko, které rozvíjí níže uvedený text biskupa Václava Malého. Dokument reagující na představení vládní Koncepce prevence a řešení problematiky bezdomovectví do roku 2020 zveřejňujeme v plném znění.

Vládní Koncepce prevence a řešení problematiky bezdomovectví v ČR do roku 2020, respektive úsilí o její uplatnění do života si zaslouží širší pozornost. Lidí ohrožených bezdomovectvím jsou desítky tisíc (odhady hovoří o více, než sto tisících), přičemž žádná doposud připravená koncepce nikdy nebyla uplatněna.

Jedním z vyplývajících klíčových úkolů je otázka dostupnosti sociálního bydlení. 'Ubytovny, jak je známe dnes, nejsou řešením, ale příčinou bytové nouze, resp. bezdomovectví.' Uvádí se hned v úvodu materiálu Rady Iustitia et Pax.

'(...) čelíme nenápadnému pozvolnému růstu bezdomovectví, které nabývá mnoha podob a důsledků, jež nebude možné zvládnout bez komplexního přístupu, a to i s ohledem na růst nezaměstnanosti a migraci ze zahraničí,' je v další části textu rozvíjeno jeho ústřední téma.

Celé prohlášení si můžete přečíst v příloze.

Soubory ke stažení

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou