Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Jan Vokál navštíví českou misii ve Švýcarsku

Datum publikace23. 5. 2014, 12.07
TiskTisk

Pro české krajany bude hradecký biskup v neděli sloužit poutní bohoslužbu v klášterním chrámě v Einsiedeln.

Einsiedeln (CH): Hradecký biskup Jan Vokál se v neděli 25. května zúčastní hlavní pouti českých krajanů ve Švýcarsku. Slavnostní mše svatá začíná po poledni v chrámě kláštera Einsiedeln, který je považován za nejkrásnější církevní stavbu a hlavní poutní místo Švýcarska.

Česká katolická misie ve Švýcarsku (Katholische Mission für Tschechen) sídlí od r. 1971 v Zürichu. Hlavní náplní její činnosti je duchovní péče o české krajany ve Švýcarsku, o rodiny, které se zde trvale usídlily, ale i o nově příchozí studenty, pracovníky či stážisty.

Českých krajanů-katolíků žije ve Švýcarsku asi pět tisíc.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou