Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Příští setkání mládeže bude hostit Poprad. Zvaní jsou i Češi

Datum publikace23. 5. 2014, 16.49
TiskTisk

Za patnáct měsíců bude Poprad hostit národní setkání slovenských mladých věřících. Akce s názvem P15 se v městě pod Tatrami uskuteční ve dnech 31. července – 2. srpna 2015. Zváni jsou i Češi.

Poprad: 'Blahoslavení čistého srdce, neboť oni uvidí Boha' je mottem setkání slovenské mládeže P15, které se uskuteční ve dnech 31. července – 2. srpna 2015. Podle Rady Konference biskupů Slovenska (KBS) pro mládež a univerzity se na něm očekává účast tří až pěti tisíc mladých lidí. Kromě již spuštěné facebookové stránky Národné stretnutie mládeže P15 je plánovaný také rok duchovní přípravy. Ten začne 14. září 2014 v rámci celoslovenského programu pro mladé nazvaný 7bolestná.

 „Cílem všech národních setkání mládeže je nabídnout mladým lidem zážitek živé církve a osobní setkání s Kristem,“ uvedl autor programu Pavol Danko, který zároveň připomněl, že akce zahájí rok příprav na Světové setkání mládeže v Krakově.

„Chceme pokračovat v linii, kterou jsme začali před rokem na Národním setkání mládeže R13 v Ružomberoku. Liptovské město jsme tehdy vybrali jako křižovatku míst z východu i západu, severu i jihu. Ružomberok nám poskytl nádherné přijetí a lákalo nás zůstat v něm. Potřebovali jsme však o něco více místa. Hledali jsme proto snadno dostupná města s potřebnými technickými možnostmi, ale především se silným duchovním zázemím. Vítězem se v našem průzkumu stal Poprad,“ popsal volbu města pod Tatrami vedoucí organizačního týmu, P. Ondrej Chrvala, tajemník Rady KBS pro mládež a univerzity.

Národní setkání mladých katolických věřících se v podobných rozměrech koná na Slovensku podruhé. První ročník proběhl v roce 2013 v Ružomberoku jako alternativa pro ty, kdo se nemohli zúčastnit Světového dne mládeže v Rio de Janeiru. Akci nazvanou R13 navštívilo zhruba tři tisíce mladých křesťanů, včetně více než 300 Čechů.

Autor článku: Ondřej Mléčka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou