Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ředitelé evropských katechetických sekcí v Praze

Datum publikace4. 6. 2014, 13.28
TiskTisk

Ve dnech 4. - 6. června 2014 se na pražském arcibiskupství koná setkání ředitelů Katechetických sekcí evropských biskupských konferencí. Dvacítka účastníků se bude informovat o aktuální katechetické situaci v jednotlivých zemích či mluvit o aktivitách v rámci celé církve.

Praha: Cílem setkání je představit aktuální katechetickou situaci v jednotlivých zemích či informovat se a diskutovat o katechetických aktivitách v rámci univerzální církve. Např. o Katechetických dnech nebo Katechetické pouti v Římě v září 2013. V rámci programu zavítají účastníci i do pražské farnosti u sv. Tomáše, aby se v této augustiniánské farnosti seznámili s konkrétní pastorační situací a zúčastnili se zde mše svaté. Nebude chybět ani setkání s kardinálem Dominikem Dukou, biskupem Karlem Herbstem i generálním sekretářem ČBK Tomášem Holubem.

Akce je koordinována v rámci CCEE (Consilium Conferentiarium Episcoporum Europae) a samotné setkání připravuje sekretář katechetické komise je P. Luc Mellet, ředitel Service national de la catéchèse et du catéchuménat v Paříži, který se významně podílel na přípravě francouzského Dokumentu o směřování katecheze. Na setkání přijede také sekretář celé Komise CCEE pro katechezi, školy a univerzity P. Michel Remery.

Do Prahy dále přijíždějí ředitelé jednotlivých Katechetických sekcí či pověření zástupci jednotlivých zemí (kněží, sestry či laici); přivítáme zástupce z Belgie, Portugalska, Itálie, Ruska (syrská sestra z Petrohradu), Rakouska, Švédska, Turecka, ... Celkem 20 osob. Mezi účastníky bohužel mj. nebude řádová sestra z Běloruska, která nedostala víza. 

Toto setkání se koná každý rok, vloni se konalo v Istanbulu. Letos se mělo konat ve Lvově na Ukrajině; z důvodu aktuální bezpečnostní situace v této zemi ovšem byla o pořádání konference požádána ČBK.

(Zdroj a foto: Irena Karlová, Katechetická sekce ČBK)

Autor článku: František Jemelka
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou