Lupa
Obsah Obsah
Portál

Zasedání sekce pro mládež spojená s návštěvou Krakova

Datum publikace5. 6. 2014, 16.24
TiskTisk

Členové Sekce pro mládež ČBK jsou od 3. června 2014 na zasedání do Střediska mládeže ve Staré Vsi. Co je zde čeká? Dozvíte se v následujícím článku.

Stará Ves/Krakov: Ve středu 4. června 2014 ráno se účastníci společně vydali na pouť do Krakova, kterou zahájil mší svatou na arcibiskupství otec biskup Pavel Posád. Poté se setkali se Stanisławem kardinálem Diviszem, který byl dlouhá léta blízký spolupracovník papeže Jana Pavla II. Společně se diskutovalo převážně o přípravách Světového dne mládeže, které se v tomto městě uskuteční v roce 2016.

Celý Krakov žije velkou úctou k Janu Pavlu II. Je podle něho nazváno i nově vybudované poutní místo – Sanktuarium Jana Pavla II., kde jsou znázorněny nádherné obrazy z jeho života.  Své pocity shrnula Petra Přenosilová z DCM v Litoměřicích: „Chtěli jsme svěřit naši práci a přípravu celého Světového dne mládeže do rukou Jana Pavla II. Měli jsme možnost uctít jeho krev, která je zázračně stále tekutá. Ohromil mě také kostel svojí mozaikovou výzdobou, kterou vytvořil Marko Ivan Rupnik.“

Putování bylo zakončeno na poutním místě Božího milosrdenství.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou